در این مقاله سعی داریم به ضرورت وجود برق اضطراری یا یو پی اس کاربرد یو پی اس و انواع یو پی اس های موجود در بازار بپردازیم و به تمامی پرسش های شما در زمینه برق اضطراری را پاسخ دهیم .
یو پی اس چیست ؟
یو پی اس مخفف Uninterruptible power supply به معنای منبع تغذیه بدون وقفه به دستگاهی الکترونیکی گفته میشود .
برای تامین پیوسته انرژی برق ،که برای دستگاه های پیشرفته و حساس که به اختلالات موجود در شبکه برق یا قطع برق حساس هستند استفاده میشود .
دستگاه یو پی اس به محض قطعی برق شهر،برق ذخیره شده در باتری هارا بی وقفه و بدون نویز وارد مدار برق شهر میکند که باعث محافظت از دستگاه ها و اطلاعات می شود .
به عنوان مثال اگر در یک بیمارستان در حین عمل جراحی قطعی برق رخ دهد و یو پی اس برای متصل شدن تجهیزات به برق اضطراری وجود نداشته باشد . ممکن است در عمل جراحی اختلالاتی پیش بیاید،عمل به تاخیر بیوفتد .
یا حتی بیمار از بین برود و منجر به اتفاقات جبران ناپذیری شود و امروزه اکثر بیمارستانها از یو پی اس استفاده می کنند.
در این مثال یو پی اس یکی از مصرف های ضروری به حساب می آید .
دستگاه یو پی اس برای مصرف های مختلفی به کار می رود که اگر بخواهیم با یک مثال ساده تر معرفی کنیم :
اگر با سیستم کامپیوتر خود، در حین انجام یک معامله مهم باشیم (بورس، فارکس، ارزهای دیجیتال) قطعی برق رخ دهد و اگر رایانه ما به یو پی اس متصل نباشد باید منتظر بمانیم . بعد از اتصال برق متوجه سود یا ضرر معامله بشویم .
اگر از یو پی اس استفاده کنیم سیستم ما بدون ثانیه ای زمان تاخیر به یو پی اس متصل می شود . و ما می توانیم جلوی ضرر های هنگف را بگیریم .
مثال های مختلفی برای قطعی برق و ضرورت یو پی اس وجود دارد . در کشور های پیش رفته یو پی اس یکی از دستگاه های ضروری و حساس برای کامپیوتر ها محسوب می شود . زیرا اگر در برق شهر اغتشاش کوچکی به وجود بیاید موجب خاموش و روشن شدن دستگاه ها می شود و اطلاعاتی که در حافظه رم دستگاه وجود دارد از بین می رود .
با استفاده از دستگاه یو پی اس می توان جلوی تمامی آسیب ها و زیان های جبران ناپذیر را گرفت .
کاربرد دستگاه یو پی اس چیست ؟
یو پی اس دستگاهی است که در هنگام قطعی برق،برق مورد نیاز را برای مصرف کننده ها تامین می کند .
برای مصارف مختلف از جمله :مجموعه های کامپیوتری مخابراتی،کنترل ابزار دقیق،آزمابشگاهی و بیمارستانی،دیتاسنترها و سرور ها . مصارف خانگی،بانک ها .
تجهیزات پزشکی و لیزر،مراکز انفورماتیک سیستم های امنیتی،سامانه هوشمند سوخت دستگاه CNC ،اداره ها و مراکز دولتی استفاده می شود .
دستگاه های یو پی اس علاوه بر تامین پیوسته انرژی برق طوری طراحی شده اند. که داخل آن ها استابلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ وجود دارد .
نقش استابلایزر در یو پی اس :
استابلایزر باعث می شود یوپی اس نوسانات و اختلالات موجود در برق شهر را تثبیت کند. برق بدون نویز را وارد مدار کند که باعث محافطت ازوسایل الکترونیکی ،تجهیزات، وسایل خانگی ، صنعتی نظیر تلوزیون،کامپیوتر و …می گردد .
قطعی ناگهانی برق و وجود نوسانات در برق شهر دو عامل اساسی آسیب دیدن و از کا رافتادگی دستگاه ها و فعالیت ها می باشد .
که برای رفع این مشکلات از دستگاه هایی نظیر موتور برق ،استابلایزر ، ژنراتور و … استفاده می شود .
که هرکدام از این روشها معایب متفاوتی داردکه به عنوان مثال می توان به سروصدای زیاد موتور برق و مدت زمان برق دهی محدود اشاره کرد .
استابلایزر ها همچنین بدون وجود برق کارایی ندارندو فقط کار تثبیت نوسانات برق شهری را انجام می دهند. همچنین در ژنراتور ها می توان به هزینه های گزاف اشاره کرد .
اگر به عنوان جایگزین این تجهیزات از یو پی اس استفاده کنیم. علاوه بر مدت زمان برق دهی بالا در هزینه ها صرفه جویی کرده و از ایجاد سروصدا و آلودگی صوتی جلوگیری می کنیم .
همچنین داخل یوپی اس استابلایزر وجود دارد که باعث حذف نوسانات برق می شود و نیاز به نگهداری خاصی ندارد .
بهترین یو پی اس ایرانی و خارجی کدام است؟
یو پی اس ها دارای برند های متفاوت ایرانی و خارجی هستند . که در تولید برخی دستگاه های ایرانی قطعات دستگاه از چین وارد می شود . در ایران ساخت و مونتاژ میشوند،برخی از دستگاه های تولید داخل به طور کامل در ایران طراحی و ساخته می شوند و دستگاه های یوپی اس خارجی اغلب از کشور های ایتالیا ،آلمان،فرانسه ،ترکیه ،چین وارد می شوند .
یو پی اس ها هرکدام ویژگی ها و آپشن های متفاوتی دارند که این ویژگی ها شامل شکل ظاهری دستگاه،رنگ،ابعاد،وزن،امکانات و تکنولوژی های یو پی اس ،خدمات و پشتیبانی و گارانتی می باشند .
از بهترین یو پی اس های خارجی می توان به برند های :
APC – BOORI – RIELO – DELTA – WINPOWER – GTEC – INFORM – EATON – ABLEREX
از بهترین یو پی اس های ایرانی می توان به برندهای :
فاراتل – آبان – آلجا – آماک – تکام – تسکام – سیماران – فاران – مگامداوم – نیروسان – ویرا – هژیر صنعت اشاره کرد .
برای تهیه این برندها می توانید به تولیدی ها شرکت ها و نمایندگان فعال برند مد نظر خود در ایران مراجعه کنید .
انواع یو پی اس از نظر تکنولوژی؟
به طور کلی یو پی اس ها به سه دسته آنلاین ، لاین اینتراکتیو و آفلاین تقسیم بندی میشوند .
یو پی اس آنلاین
در یو پی اس های آنلاین زمانی که برق شهر قطع می شود . یو پی اس مستقیما و بدون ثانیه ای زمان تاخیر وارد مدار می شود . دستگاه شما بدون هیچ قطعی به کار خود ادامه می دهد Delay Time دستگاه های یو پی اس آنلاین صفر می باشد . یعنی هیچ تایم تاخیری ندارد، از این یو پی اس ها برای مصارف حساس که باید دارای امنیت بالایی باشند استفاده می شود .
به طور مثال : در بیمارستان ها و آزمایشگاه ها ،سرورهای حرفه ای اچ پی ،کنترل ابزار دقیق و …. استفاده می شود .
یو پی اس لاین اینتراکتیو
در یو پی اس های لاین اینتراکتیو زمانی که برق شهر قطع می شود 4 میلی ثانیه زمان می برد که تجهیزات شما به یو پی اس وصل شود . در صورت استفاده از یو پی اس لاین اینتراکتیو جهت مصارف حساس که نمونه های آن را بالا مثال زدیم دچار خاموش روشدن شدن یا وقفه در عملیات می شود . اما در تجهیزات دیگر مانند کامپیوتر های معمولی ،دوربین ها ،کرکره برقی و … هیچ قطعی برقی احساس نمی شود و تجهیزات بدون وقفه به دستگاه یو پی اس متصل می شوند . مزیتی که یو پی اس لاین اینتراکتیو دارد قیمت مناسب تر آنها نسبت به یو پی اس آنلاین می باشد .
یوپی اس آفلاین
در نهایت یو پی اس با تکنولوژی آفلاین رو معرفی میکنیم . این یو پی اس برای کامپیوتر ها و مصارف خانگی استفاده می شود . از نظر قیمت از یو پی اس های آنلاین و لاین اینتراکتیو مقرون به صرفه تر هست .
باتوجه به اینکه این تکنولوژی چند سال است که از رده خارج شده است . به دلیل تقاضای کم تولید و عرضه آن کاهش یافته است .
در نتیجه :
امیدواریم این مقاله در زمینه آشنایی با یو پی اس، برق اضطراری و مزایای آن به شما کمک به سزایی کرده باشد .
هدف ما در مجموعه Winpower جلب رضایت مشتریان ،ارائه خدمات و پشتیبانی کامل است . همچنین ارائه با کیفیت ترین و مناسب ترین محصول با توجه به درخواست شما مصرف کننده عزیزمی باشد .
اطمینان و رضایت شما،برگ برنده ماست.
اگر اطلاعات بیشتری در زمینه شناخت انواع باتری، یو پی اس و استابلایزر نیاز دارید به مقالات قسمت وبلاگ سایت سر بزنید .